tisdag 29 januari 2008

Inlämningsuppgiften avklarad

Aaah, äntligen fick jag till bokföringsuppgiften i kursen jag går på nu. Visst är det frustrerande när man suttit länge och räknat hit och dit och försökt få rätt på debet och kredit och sen när man drar ut resultatrapporten så stämmer det inte med facit! Fick till slut maila läraren som sa var det inte stämde och då äntligen fick jag till det. Hade bara glömt bort en liten avskrivning... Därför hade jag fått 7400kr för mycket vinst, som om det skulle vara något negativt?! Det är nog många som skulle vilja ha mig som bokförare *fniss*... Men gud vad gott det känns när siffrorna äntligen stämmer. Nu ska jag gå och fira med lite scrappande. Det är jag verkligen värd, eller hur?!!

söndag 27 januari 2008

Glittrigt värre

Filip älskar Måns Zelmerlöw och sjunger och dansar gärna till både Cara Mia och Brother, oh brother. Jag var ju helt tvungen att göra en layout om det. Den är gjord efter en skiss av Carina på Stellas. Jag hoppas att du lägger märke till de glittriga bokstäverna *fniss*. Jag kan lova att det glittrar i hela rummet där jag öppnade förpackningen. Vad gör man inte för konsten?

Egentligen har jag pysslat mycket senaste veckan, men får visa alstren efterhand som de visas på Scraputmaningen och Veckans skiss. Ha en bra kväll!

tisdag 22 januari 2008

Veckans skiss

Veckans skiss idag bjuds ni på en skiss av Annika. Här är min tolkning:

måndag 21 januari 2008

Oh, vad han längtar...

...efter att börja skolan till hösten. Han har redan börjat diskutera skolväska, pennskrin och allt annat. Och han VILL gå på fritids, det är viktigt! Vad härligt att se sån iver och glädje när jag själv arbetar i skolan och vet hur viktigt det är att eleverna känner att skolan är en glädjefylld plats.

Jag scrappade en sida om det genom att lifta en layout av Camilla/Floweret på Scraputmaningen. Kikar du in där så ser du också hur de andra i teamet har liftat. Jag liftade papper och färger. Här är min layout:
söndag 20 januari 2008

Bidrag till Scrappedugnad

Den norska inspirationsbloggen Scrappedugnad har en utmaning där man ska använda något man hittar i sina vrår. Eftersom jag och min Lasse firade 9-årig bröllopsdag i veckan blev jag nostalgisk och tittade i vår lilla bröllopslåda. Där fann jag mitt strumpeband och tänkte att det kan jag använda och -voilá - satt det på en LO. Här är alltså mitt bidrag till "sd-cupcake" - utmaningen.

lördag 19 januari 2008

Skiss på Scraputmaningen

Idag har Scraputmaningen en ny skiss till er att inspireras av. Det är Linda/Gulligullan som gjort den. Jag har gjort en mycket enkel tolkning av den som du kan se nedan. Layouten är till min lillasysters bröllopsalbum som vi hjälps åt att scrappa. Ha en härlig lördag kväll och scrappa lugnt!

fredag 18 januari 2008

Mina små grå hjärnceller har det tufft!

Ja, sitter just nu och skriver på en hemtentamen som ska lämnas in imorgonkväll. Kände bara att jag behövde ta ett litet break. Jag har skapat en layout med en blandning av två favoritingredienser; skiss från Pencillines och papper från Making Memories. Mmmmm!söndag 13 januari 2008

Har blivit "awardad"

Min dag blev mycket roligare när jag fick en award från gulliga Linda.

"Give the award to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel happy about blogland. Let them know by posting a comment on their blog so they can pass it on. Beware you may get the award several times."

Jag skickar vidare till tio andra tjejer som inspirerar mig och som väcker min lust att scrappa och vars bloggar jag brukar kika i.

Malin
AnnaB
Fiffi
Augusti73
Johanna/Silwerstar
Carina
Karin
Malena
Webmosterhelene
Zarah/Zarischka

Ha en bra kväll!

lördag 12 januari 2008

Färglägga stämplar

Nu är jag tillbaka från skidsemester. Vi har haft det hur härligt som helst. Det var massor med snö och ungarna tyckte det var underbart att åka slalom. Tänk så snabbt de utvecklas på bara några få dagar. Själv trodde jag inte att jag skulle kunna resa mig upp efter andra dagen i pisten. Oh, vad mina ben och knän värkte! Men det tyder ju på att jag har muskler :-).

Några har frågat hur jag gjort för att färglägga stämpelmotiven på de senaste födelsedagskorten jag gjort. Det är inte min idé är det väl bäst att säga, läst om det på Muhrens blogg. Jag stämplade med Distress Ink och sen tog jag vatten på en pensel och målade ut stämpellinjen helt enkelt. Jag använde färgen Brushed Corduroy, fast jag tror att Muhren skrev att hon använt Vintage Photo (den fanns inte när jag skulle handla, så det blev den andra istället).

Ha en trevlig kväll!

lördag 5 januari 2008

Supernöjd!

Sällan har jag blivit så nöjd med mitt scrappande som idag. Först gjorde jag ett supergulligt Alla Hjärtans Dag-kort och sen gjorde jag en LO om mig själv. Hittade ett egentligen misslyckat kort på mig själv som omgjort till svartvitt blev perfekt till temat för layouten. Sen använde jag min papper från Making Memories. I just love them!!! Se själva så fint det blev!


fredag 4 januari 2008

Härlig kväll med vänner

Igår var jag hos Eleonor och pysslade. Jenny och Sara var också där. Det är alltid så kul att sitta och prata strunt och scrappa. Det roliga är att se att allas högar med scrapgrejor ökar för varje gång vi träffas. :-) Alla var mycket impade över min väska *fniss*. Jag hann med tre layouter.
torsdag 3 januari 2008

Vinter på riktigt

Nu är det vinter på riktigt här. Det snöar och samtidigt blåser det så det är otroligt kallt - iaf om man går ut och hämtar morgontidningen i kortbent och kortärmad pyjamas *fniss*... Barnen njuter av sitt jullov och vi behöver snart vrida tillbaka dygnsrytmen. Mamma och Veronica var ju här och scrappade igår. Idag kunde jag fotografera layouten jag gjorde (det var för mörkt igår). Jag gjorde faktiskt en till Veronicas bröllopsalbum också men den tog hon med sig hem. Ha en härlig dag!
onsdag 2 januari 2008

Äntligen tid för scrap

Ja, både i går kväll och under dagen har jag haft lite tid att scrappa. Jag kan visa två av layouterna jag har gjort. Förresten så har det snöat idag och barnen kastade sig ut för att känna på den!

tisdag 1 januari 2008

God fortsättning på det nya året

Då var det 2008. Vi hade en jätterolig nyårsafton hemma med kompisar. God mat och dricka och roligt sällskap!! Barnen vaknade inte förrän 10.45 i förmiddags - skönt att de blivit så stora så att man har en chans att sova ut själv också.

Som start på det nya scrapåret, tycker jag att ni ska tolka Anna Ks skiss på Veckans skiss. Här kommer i alla fall min: