lördag 31 maj 2008

Scraputmaningen

Idag visar Scraputmaningen en skiss gjord av Cilla. Så här blev min tolkning i fullt solljus.torsdag 29 maj 2008

Drömmar

Ordet "Drömmar" är onsdagens utmaning på Scraputmaningen. Jag scrappade en teckning som Julia har gjort. Hon drömmer om att få en egen häst! En verkligen ouppnåelig dröm i denna familjen... *fniss*

tisdag 27 maj 2008

Tycker du att här pysslas för dåligt?

Det tycker jag med!!! Jag håller på med sista inlämningsuppgiften för den kurs jag går nu. Dessutom är det sluttampen på terminen på jobbet också... Men snart är det semester och då ska här pysslas för fullt!!! Promise!
Denna veckan är det Jennie som stod för skissen på Veckans skiss. En liten uppmaning till alla er som ritar egna skisser - skicka genast in dem till Veckans skiss!!!

Min tolkning av Jennies skiss:


söndag 25 maj 2008

Tillfreds med livet

Ja, just det...det är jag! Just nu känns det som om livet är på topp. Härligt eller hur?!

onsdag 21 maj 2008

Skrynklat papper

Jag blev så förtjust i att skrynkla papper så jag gjorde det igen i lördags när jag var hemma hos Matilda och pysslade. Det var förresten himla roligt att träffa Linda igen och träffa nya bekantskaper (bl.a. Matilda och Sara). Tack för en härlig dag!


På fotot håller jag i nyaste systerdottern. Hon är precis nyfödd där.

måndag 19 maj 2008

Äppelträdet blommar

När vi flyttade in i huset för snart fyra år sen, fick vi ett äppelträd av våra kompisar. Det är ett familjeträd med tre eller fyra olika sorters äpplen på. Nu blommar trädet för första gången på en av grenarna. Tänk vad roligt om det blir äpplen!!! Jag scrappade om äppelträdet till Scrapaddicteds utmaning i fredags, men vann inte :-( . Jag gillar den lite gammeldags känslan över layouten!! Visst blev den läcker...

lördag 17 maj 2008

Nya papper...

Skapade en layout efter en skiss på Scrapaddicted i veckan. Jag vann ingenting, men är väldigt nöjd med layouten själv. Och det är ju det som räknas eller hur ;-)? Jag har använt nya papper från MME. I´m in löööööv!

fredag 16 maj 2008

Andrum sökes!

Vilken vecka!!! Varje kväll inbokat med något... Sen kommer helgen och man är ledig, men också den är inbokat till bredden. Visserligen är lördagen mellan 10-ca 17 inbokat för scrapping med sötaste Gulligullan hos en kompis till henne, men ändå... Fast nog ska jag njuta de timmarna!!!

Ibland känns det dock som om man inte hinner med att andas. Jag är i stort behov av det! Men om några veckor kommer nog andrummet jag saknar. Det är ju snart semester... Nästan åtta veckor av ledighet. Härligt! Det behövs för att jag ska fortsätta vara en tålmodig, uppmuntrande och glad vuxen för mina elever på jobbet...och för mina egna barn och min man...

Här kommer en layout jag gjort efter en skiss av Hedda på Scrapperiet.

söndag 11 maj 2008

Magdas scrapfeber del 4

Nu har jag hunnit tre utmaningar idag. Det finns två till, men jag tycker att det räcker för mig nu. Livet kallar...

En av utmaningarna var att göra en scraplift. Jag valde att göra ett kort.

En annan utmaning var en dubbelskiss. Jag är urusel på att göra dubbellayouter - tycker att de blir tråkiga. Nåja...Sen gjorde jag en altrad ask till alter-utmaningen. Det är inte heller riktigt min grej, så det blev en enkel ask till Julia. Hon tyckte den var jättefin i alla fall...

Magdas scrapfeber del 3

Godmorgon! Nu har jag fotografera de 4 senaste bidragen till Magdas scrapfeber. En av utmaningarna var att inspireras av skivomslaget till Mikas skiva:


En annan var att ta upp den dominerande färgen i fotot och bara använda den färgen och svart eller vitt. Gissa vilken färg från fotot jag använde?BoM-utmaningen var att scrappa om en egenskap som gjort att du tagit dig fram bra i livet.En layout skulle ha fokus på journaling. Jag skrev om kärleken till Julia.

Magdas scrapfeber del 2

Jodå, jag har varit flitig ikväll. Jag är inne på min åttonde utmaning, sen får jag väl gå och lägga mig. Men jag har bara fotograferat två utöver de jag postade i förra inlägget. Resten får jag fotografera imorgon.

Vi utmanades att ha tre eller fyra foton på en layout. Jag valde foton från när Filip ville lära sig sticka:

Sen har jag också gjort ett kort utifrån en kortskiss. Så här blev det:


lördag 10 maj 2008

Magdas scrapfeber del 1

Magdas har ju Scrapfeber idag. Hittills har jag hunnit med kitutmaningen:


Och skissutmaningen:

Bilder från Scrapeventet

Lördagens skiss på Scraputmaningen är ritad av Gulligullan. Jag använde foton från Scrapeventet när jag tolkade den.

fredag 9 maj 2008

Tredje projektet

Här är layouten vi gjorde på Jenny Sandbergs kurs. Jag gjorde den nästa exakt efter mallen, för jag tyckte den var så läcker och mycket annorlunda mot min egen stil. Kul att prova på något nytt!

torsdag 8 maj 2008

Får jag lov att fresta er...

...med mitt senaste inköp? Kolla in läckerheterna! Papper från Making Memories, Websters Pages och Chatterbox. Mmmmmmm....tisdag 6 maj 2008

Glada papper

Pappren från SassaFrass Lass passar bra till en solskensunge! Layouten är gjord efter Lindas skiss på Veckans skiss.söndag 4 maj 2008

Andra projektet från eventet klart

Så här blev min canvastavla från Scrapeventet. Jag valde att använda andra färger än "mallen" och gjorde fjärilen med lite 3d-effekt. Det blev en läcker anslagstavla som nu står i min scraphörna.

lördag 3 maj 2008

Lördagens skiss på Scraputmaningen...

... är ritad av K8:an. Fotot är från när Julia var 2 år och dansade bredbent och med orientaliska arm- och handrörelser. Jag har använt punchinella för första gången!


Ett av projekten...

Äntligen har jag fått färdigt ett av sju projekt från Scrapeventhelgen. Just nu finns inte så mycket scraptid :-( Nåja, jag valde att ta ett foto på min syster och hennes nyfödda. Det passade till rubriken på layouten. Detta var projektet från Quickutz och vi fick använda ett av de nya alfabeten som släpps idag (tror jag). Färgerna blev lite knepiga vid fotograferingen. Blomman är mörk- och ljuslila.